Myter om ADHD (och medicinuppdatering)

Vi börjar med uppdateringen kring medicin.
Jag har ätit medicin nu i typ.. ja vad kan det bara. Tre veckor.
Jag känner inte av någon stor skillnad egentligen, dosen jag äter är väldigt låg och förmodligen är det därför jag inte känner av den, Patrik tycker dock att jag är lugnare, och jag upplever att jag har liiite lättare för att få saker gjorda. När det gäller biverkningar är det enda jag egentligen märkt av den att matlusten minskat ännu mer och hungerkänslorna dämpas. Det är inte jättebra då jag redan har problem med att jag glömmer av att äta men jag är medveten om det och försöker att tänka på det de dagarna jag är hemma själv.

utvärdering ska ske den 27 april hos en sjuksköterska och sedan ska vi ta beslut om huruvida jag ska öka dosen eller inte. Som det känns nu kommer jag nog att önska det då jag gärna hade sett en större effekt men det är ingen stress, det viktigaste är ju att jag får må bra och att kroppen ska orka med dosen.

Så, angående rubriken. Jag har funderat så länge på hur jag kan fortsätta att sprida kunskap och information om ADHD, jag tycker att det är så viktigt och nödvändigt att människor får mer information och förståelse kring ADHD, och andra npf-diagnoser såklart men då ADHD är det området som min styrka ligger i så är det där jag kommer att ha fokus mest.

Jag hittade en lista på olika myter om ADHD och tänkte att det kunde vara ett bra ställe att fortsätta ifrån, jag kommer att ta upp myterna en och en och sedan lägga fram förklaringar och sanningar för varje. Min tanke är att jag ska försöka göra det så pedagogiskt och enkelt som möjligt, samtidigt som jag kommer att vara ärlig och rak och ibland kanske du kommer att bli lite obekväm, jag vet det, för jag var ofta obekväm i början efter min diagnos för att jag insåg hur mycket fördomar och åsikter som inte stämt som jag hade haft kring diagnoser och funktionsvariationer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.