Trädgårdsdrömmar

Sista dagarna känns det verkligen som att vårljuset har börjat komma tillbaka. Solen börjar värma igenom fönstret och dagarna blir ljusare fortare. Även om snön idag än så länge ligger kvar på marken.

Och nu börjar odlingslusten i mig verkligen komma igång. Den ligger ju där i smyg hela vintern men nu när jag faktiskt får börja förkultivera och planera på riktigt, åh vilken glädje!
Närmast på listan är paprikaplantor och tomatplantor. Jag vill gärna komma igång ganska snabbt med tomaterna då jag tog egna frön förra året och vill se om de gror eller inte. Annars måste jag ju köpa frön och jag vill inte att de börjar komma igång för sent i så fall.

I år kommer vi även att skaffa ett litet växthus i plast. Jag vill ju bygga ett stort riktigt med gamla fönster men det är så många år bort och jag vill inte lägga massa pengar på ett som bara ska vara här ett tag så vi köper ett billigt i plast nu som får duga så länge!

Förmodligen blir det detta från Jula för 599kr.

Jag är även sugen på att placera pallkragar på lite olika ställen i trädgården för att testa odla även där det inte är så mycket sol. Vill ju utnyttja områdena maximalt. Funderar även mycket på hur vi ska få bukt med sniglarna i år. Sniglarna åt upp nästan alla jordgubbar och våra rödbetor och solrosor förra året och i år tänker jag inte vara lika givmild. Jordgubbarna får flytta upp i balkonglådor. Det blir ju tyvärr inte lika mycket jord för dem där men mer sol och mindre sniglar så det får duga. De andra lådorna ska snigelsäkras ännu mer. Fler fällor ska läggas ut och jag ska försöka vara noga med att gå och plocka på kvällarna men det är ju verkligen så fruktansvärt äckligt.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.