Frustration och uppdatering

Som vanligt hinner det ju gå flera månader nästan mellan varven jag skriver. Om ni bara visste hur ofta jag skriver blogginlägg i mitt huvud, det är i alla fall en gång om dagen utan överdrift och jag blir så irriterad på mig själv för att jag inte faktiskt kommer till skott och skriver dem för jag tycker ju att det är så roligt!

Som jag skrev sist så fick jag ju i december både ett nytt jobb och kom in på kurser på Högskolan väst i Trollhättan. Jag har också hunit säga upp mig från det jobbet för det blev alldeles för mycket i kombination med skolan som jag verkligen vill satsa på i vår. Jag läser Företagsekonomi 1 och Personalekonomi 1. Båda kurserna är otroligt intressanta men jag märker av att jag har fruktansvärt svårt för att vara diciplinerad. Det hade nog dock varit ännu jobbigare om jag hade varit tvungen att åka in flera gånger i veckan. Så jag ska inte klaga. I dagsläget är jag bara inne på högskolan på onsdagkvällar och det funkar rätt bra.

Hur ligger vi till med all renovering då?

  • Vi har dränerat huset och det är ju en upplevelse i sig då hela vår tomt nu är en stor lervälling typ. Så glad att det inte är juni nu och att man vill vara ute och leka massor. 
  • Vi har insett att pågrund av extra kostnader kopplade till dräneringen så kan vi inte koppla in kaminen nu om vi inte bestämmer oss för att göra nästan allt arbete själva för det är för dyrt
  • Idag hittade vi sprickor i golvet i källaren och det är fortfarande fukt i hörnet som haft problem med det innan FAST vi gjorde ovannämd dränering för över en månad sedan. 
  • Vi börjar få en plan över hur vi ska göra i barnens rum nu när Isak snart ska flytta in till flickorna. Det ska platsbyggas en våningssäng och byrån ska bytas mot en annan här hemma. Det ska även bli en utklädningshörna, en ny bokhylla och ny lekplats med ett lekkök.Så på det stora hela skulle jag väl säga att allt går bra! precis som det verkar vara för typ alla som äger äldre hus haha.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

DIY - Rosett i sockerpasta

Det där med tygblöjor