Att leva med Adhd - Medicin, ja eller nej?

Jag har länge varit väldigt skeptisk mot Adhd-medicin men sista halvåret har jag verkligen känt att jag i alla fall måste testa och se om det kan göra någon skillnad för som det är nu så är det så mycket som inte fungerar.
För att bli godkänd för att äta medicin måste man bla. göra ett EKG och det gjorde jag i somras och nu i november fick jag även göra ett ultraljud på hjärtat, inte för att något verkade fel utan för att min läkare bara ville dubbelkolla att allt var OK då många av medicinerna man får testa påverkar hjärtat ganska mycket. Allt fick godkänt och nu väntar jag bara på att få höra från min läkare på psykiatrin så att jag får recept och får veta vad och hur mycket jag ska äta till att börja med.

Många som äter medicin mot ADHD upplever jättestor skillnad, men det är också många som inte klarar av att äta det då biverkningarna blir för många, eller för att ingen av medicinerna ger önskad effekt. Hur det går vet man ju dock inte innan man har provat och jag är inställd på en rätt jobbig startperiod, känns som att det är bättre att vara det då många har besvär i början med att hitta rätt dos och rätt typ av medicin.

Om det fungerar så kommer förhoppningsvis många saker att bli mycket bättre och mycket lättare för mig så jag hoppas verkligen att det ska gå fort att hitta rätt, det hade varit så skönt att kunna känna att vardagen fungerar och att jag inte behöver ha så mycket ångest över många av mina problemområden hela tiden. :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.