Brödbak!

Jag tror inte att jag kommit ihåg att berätta att vi har blivit med frysbox. Men det har vi. Innan så har vi bara haft en sån där kyl och frys är i samma där egentligen inte någon av delarna är speciellt stor och för oss som bakat mycket eget bröd innan så har det varit otroligt frustrerande att knappt få plats med något i den lilla frysen. 
Tanken är att frysen ska stå i källaren sen men då vi inte kunde vänta längre så står den i vårt kök tills källaren är så pass klar att vi kan ställa ner den där. Så nu bakar vi bröd igen! Vi har inte köpt bröd på säkert 2 månader och det går en massa bröd här hemma så det är både ekonomiskt och och godare. 

Det vanligaste är att jag bakar mormors farinlimpa och ljusa frallor där orginalreceptet är källarfranska men jag brukar byta ut en del av mjölet mot havregryn och frön. Sedan gör jag även fröknäcke som är socker och glutenfritt som jag brukar äta till frukost på vardagarna men det behöver ju inte vara i frysen ;)

Receptet på farinlimpan har jag lagt upp här förut. klicka bara på länken så kommer du direkt dit. Receptet på källarfranskan och fröknäcket får jag också se till att lägga upp :) 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.