Viktväktarna

En sak som är nytt nu i höst är att jag gått med i Viktväktarna. Jag har varit med förut men då jag har så fruktansvärt svårt för att hålla rutiner eller komma ihåg att logga saker så gick det inget vidare den gången men nu bestämde jag mig för att ta tag i det ordentligt för att se om det skulle ge resultat. Och det har det gjort. Jag gick med i slutet på september så har varit med i ca 4,5 vecka och har gått ner nästan 7 kg. För mig är det helt enormt mycket och nu känns det verkligen som att jag kan klara av att må någon typ av målvikt.

Det finns ju många olika viktminskningsmetoder och det finns flera anledningar till varför jag valt just viktväktarna framför att ex. räkna kalorier.

Viktväktarna använder sig av ett poängsystem som jag inte har den blekaste om hur det funkar, men man ska äta ett vist antal poäng om dagen och det varierar utefter om man går upp eller ner i vikt. Går man ner så minskar antalet poäng osv.

Och då finns det en hel del grejer som är 0 poäng, dvs som man får äta hur mycket som helst av och det när nästan alla grönsaker och frukter. Hade jag räknat kalorier så hade de ju också varit tvunget att räknas med men inte nu. Sedan är inget "förbjudet" att äta, jag måste bara förhålla mig till mina poäng och avgöra om det är värt det eller inte. Man har även bonuspoäng som man kan använda om man vill unna sig något på helgen eller så.

Det enda jag egentligen inte gillar är att de vill att man använder lättmejeriprodukter och det vill inte jag. Jag tror inte att de produkterna är nyttigare utan det är andra tillsatser i dem som inte heller är bra så då äter jag hellre lite mindre av de vanliga produkterna. Och än så länge går det bra, däremot kommer det nog bli en större utmaning när jag kommer ner ännu längre i poängnivå.
Men det handlar jättemycket om att hitta alternativ och att se vad man äter som inte är så bra och det känns verkligen som att jag hittat en rutin som funkar bra för mig. Jag kan äta samma som resten av familjen, jag blir mätt och jag äter fortfarande chips på helgen, och ibland bakar vi något gott. Däremot får jag passa mig för att ta massa extra kakbitar och vräka i mig av chipsdippen.

Jag har även slutat dricka läsk vilket för mig har varit en jättelast så det har såklart också påverkat viktnergången mycket.

Mitt mål är inte att vikthetsa ner eller bli supersmal. Jag har varit det förut och mådde nästan sämre över hur jag såg ut då än vad jag gör nu, däremot har jag mycket övervikt som jag inte mår bra av att ha och då jag vill kunna vara aktiv med mina barn och ha så bra möjligheter jag kan för att finnas med dem länge så måste jag tänka på hälsan. Och jag tycker att det är skönt att försöka ta tag i det nu när barnen är hyfsat små så att det inte blir en massa vikt- och utseendeprat runt dem när de är större (det ska det ju såklart inte vara nu heller men nu är de ändå mer ovetande om att jag bantar än vad de hade varit om 10 år). Så nu får vi se hur långt tid det tar att komma ner till en vikt som är mer hälsosam och då gäller det bara att hitta nya rutiner igen för hur den ska hållas :)Kommentarer

  1. Vad härligt �� jag är också med i vv så toppen, men precis som du är jag skeptisk till light/lätt produkter!
    Kram Miss Hips ❤

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Skriv gärna här!

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.