full fart framåt

Som den här hösten rullar på.
Patrik har börjat om i skolan vilket innebär att alla tre barnen nu får på förskolan och vi båda har tider att passa på dagarna vilket innebär att vissa mornar är betydligt stressigare än vi är vana vid. Vi är dessutom fortfarande utan värme i huset (dock är rörläggaren här i veckan för att börja koppla in tanken och det är ju alltid något) vilket så klart lett till att vi nu fått vabba både alla barnen och oss själva för feber och förkylningar.

Gällande alla renoveringar så är det mycket som har dragit ut på tiden men nu innan jul så kommer vi att få ny dränering runt huset, kaminen kommer komma på plats och nu då så kommer värmen kopplas in.
Själva har vi fått upp reglarna till en av väggarna i källaren som ska byggas upp och sedan är det bara på med skivmaterial och så ska det bli plankväggar nästan över allt. Dock kommer vi ju spara vissa tegelväggar och just nu försöker vi få reda på information gällande byggregler i källare. Det finns så mycket olika informationer osv överallt så här tar vi nytta av vårt medlemskap i Villaägarna och frågar deras experter!

Vi har även börjat riva i väggen där kaminen ska stå, dock visade det sig vara som vi misstänkte, att vi har en stor stödbalk där för väggen så vi får se lite hur murarna löser det. Där den vita byrån står idag kommer det vara en kamin om några veckor. Så fantastiskt!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.