Stolsmålning

Jag var ju ledig i två dagar och gårdagen var också en produktiv dag.
Vi ska måla om trästolarna som barnen har och dessutom ska Alva få en vanlig stol istället för sin tripp trapp som Isak ska få börja använda.

Vi fick två vita pinnstolar med huset och en av dessa agerade byggstol när vi renoverade badrummet förra vintern. Den skrapade jag ren från gammal plastfärg och slipade och limmade en spricka i en av ryggpinnarna som nu står med en tving och torkar.Sedan ska den torkas av och målas med Annie Sloan Chalk paint. Jag har köpt mina färgburkar här och Alva valde färgen English Yellow, Elsa valde Emperors silk och till Isak fick jag välja och jag älskar ju allt mellan blått och grönt så det blev en lite havs-turkos färg som heter Provence. Jag köpte bara provburkar för jag räknar stenhårt med att det ska räcka. Eventuellt blir det lite ont om färg till tripptrappen så då får jag väl måla den med eventuella rester från flickornas och kanske med en släng av skvätten Napoleonic Blue som jag har sen innan :)

Just denna stol är byggd på 60-talet och det känns jätteroligt att den får leva vidare ett tag till! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.