Trädgårdsarbete

Idag har vi varit ute i trädgården nästan hela dagen. vid 10.30 snåret ringde grannarna på dörren och frågade om flickorna ville hoppa studsmatta och vi passade på att gå ut och fortsätta evighetsjobbet med att beskära vårt äppelträd som är fruktansvärt vildvuxet. Sedan har jag börjat planera för en ny, om än rätt tillfällig, rabatt som ska ligga där en gammal rabatt har legat. Så vi har rensat och grävt och flyttat gamla markstenar för att kunna jämna ut marken. Det är fruktansvärt mycket ogräs och väldigt lerig jord så det är jättetungt arbete och det lär kännas i kroppen imorgon, men det är det ju värt alla gånger!


Här är den gamla rabatten innan vi började gräva upp stenar och gräva bort gräset. på bilden är allt bara nedklippt ( utom rosen och flädern som står till vänster). Det finns även en gammalt fågelbad här som förra sommaren nästan drunknade i allt ogräs som växte runt ikring, så det ska också få komma fram ordentligt!


Älskade gamla äppelträd
Tycker det är så fantastiskt att vi för första gången verkligen får uppleva alla årstider i vår trädgård. När vi flyttade in under midsommar förra sommaren så hade mycket blommat över redan, både syrenbuskarna, rhododendron, flädern och alla lökväxterna. Nu får vi ju äntligen se vad som gömmer sig i alla rabatter!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.