Medvetenheten

Är man aktiv på sociala medier, vilket ju de flesta människor är, så är det väl näst intill omöjligt att missa alla rapporter om gifter i vår vardag i form av olika mjukgörare i plaster, besprutad mat, kemikalierester i kläder osv osv. 
Och denna medvetenheten är ju bra. Det är ju fantastiskt att vi upptäcker alla dessa saker så att vi tillsammans kan arbeta för en bättre miljö och då i förlängningen ett mer välmående jordklot. 

Men vet ni vad den här medvetenheten också är? 

S K I T J O B B I G .

Jag vill ju det bästa för mina barn, alla gånger om. Och det innebär ju att så fort jag köper hem frukt som inte är ekologisk eller låter barnen ha kläder med plastiga tryck på, varje gång jag tar fram vår "pysselduk" som är en billig vaxduk i ett roligt mönster som skyddar bordet från lim men som luktar så otroligt mycket plast hela tiden, så får jag en klump i magen, jag vill ju inte förgifta mina barn. jag försöker göra bra val där jag kan, ekologiskt schampo, miljövänligt tvättmedel, mycket begagnade kläder, bara ekologiska bananer och kaffe osv. Men vår ekonomi klarar inte av att vara medveten hela vägen. 

Hur gör ni? Hur mycket bryr ni er om vad ni köper hem, eller vilka leksaker era barn leker med?
Hur överlever man den här medvetenheten och alla olika val och moraliska dilemman det medför?

Kommentarer

  1. Jag tror man måste välja sina strider, eller vad man ska säga. Vi kan liksom inte vara medvetna och tänka på allt jämt, speciellt inte med SMÅ barn i huset! Så mycket tankeverksamhet går redan åt så mycket annat, när barnen är små måste livet bara flyta på ju. Man ska överleva liksom. Vi har heller aldrig haft ekonomin till fullt ekologiskt men vi har också släppt på det. Vi har insett att vi behöver orka. Och det gör vi om vi stänger ute vissa strider. Men sedan kör vi stenhårt på det vi brinner för, liksom. Och samtidigt, inget dömande. "Misslyckas" man sin strid så gör det inget, det är bara att köra igen sen. När man orkar :) Eller har råd!
    /Filippa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Skriv gärna här!

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.