Min vän bikarbonatenVet ni vad jag älskar att ha hemma?
Bikarbonat.

Förutom att det går att använda i bakning, vilket är något jag ändå aldrig gör, så kan man använda det till så otroligt mycket annat.

Några av de sakerna är;


  • Hemmagjord deodorant
  • Fot och badsalt
  • Badbomber
  • Lösa upp mindre proppar i avloppet
  • Bleka fula gula fläckar på kläder
  • Använda som blekmedel i tvättmaskinen
  • För att dämpa halsbränna

Jag försöker att alltid köpa hem de större förpackningarna som finns i lite större matbutiker, påsarna kommer man ju som ingenstans med. ;)

Bikarbonat 200g Dr.Oetker

Jag började göra hemmagjord deo för några månader sedan och det är hur smidigt som helst.
Allt som behövs är lika delar av

  • Ekologisk kokosolja
  • Bikarbonat
  • Potatismjöl(Jag har dock använt majsstärkelse då jag inte haft potatismjöl hemma och de påminner om varandra, och det har funkat jättebra)


Blanda allt i en skål och häll över i en liten burk. Har man väldigt varmt hemma så att kokosoljan smälter så kan man förvara den i kylen, hos oss blir det dock sällan så varmt, och de få gånger det varit det så har jag bara tagit en ren liten sked och rört om innan användning.

Jag vet inte hur lång hållbarheten är, jag gör inte så mycket åt gången och det räcker ändå i några veckor för mig utan att bli tåligt. Jag är bara noga med att ha rena och torra händer innan jag tar upp en klick av blandningen. Sedan är det bara att smeta ut det i armhålan och låta det torka lite.

Den här deon tycker jag funkar hur bra som helst. Den luktar gott, den skyddar mot svett precis som en vanlig deo och den innehåller inte en massa läskiga saker. Precis som en vanlig deo kan den behöva få torka in lite innan man börjar ta på sig kläder, men man blir inte blöt och kladdig under armarna.

Ett annat plus är att huden blir så otroligt mjuk av kokosoljan och om man rakar sig under armarna så upplever jag att utväxten också blir mjukare och inte alls så stubbig som den kan bli annars.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.