Köpenhamns zoo och utdragna nattningar

Ni är så tappra som är inne här så ofta för att se om det hänt något nytt.
Vi har ju varit borta lite, vi var en långhelg i Malmö och passade på att åka till Köpenhamn för att gå på Köpenhamns Zoo. Det fanns hur mycket olika djur som helst men det enda Elsa tyckte var riktigt coolt var bondgårdsdjuren i barnens zoo, hästarna, korna, grisarna och getterna. Så nästa gång åker vi till en 4hgård! ;) "JAG KLAPPAR BEBISGETEN MAMMA!! "En annan anledning till att det inte skrivits så mycket är att vi har en trotsande dotter som, förutom att hon har kommit in i 3 års trots med allt vad det innebär, dessutom inte somnar på kvällarna. Nattningarna med henne har i och för sig alltid varit rätt utdragna, men nu känns det som att det är mer än innan och då det inte har gått lösa på förskolan att hon inte sover middag där så gör det att hon är SÅ pigg på kvällarna att hon bara inte somnar. 

Jag vet att jag hade en diskussion med en kompis om just det med föräldrar som inte vill att deras barn skulle sova på förskolan och hur hemskt fel vi tyckte att det var. Barnen behöver ju få vila!! och Hur kan man inte vilja få träffa sitt barn på kvällen?

Men faktum är att, som så många andra saker sedan barnen väl kom, så har jag ändrat åsikt. Ja visst måste barnen få sova om de är trötta och inte orkar en hel dag, men då måste det finnas möjlighet att begränsa vilan, det är rätt stor skillnad på 20-30 minuter och en hel timme. Och det blir faktiskt ett problem hemma när en nattning tar 2-3 timmar. Då finns det inget kvar av kvällen. Om det bara sker ibland är det väl en sak, men för oss är det varje kväll. 

Nåja, det är bara några veckor kvar på vårterminen och under de veckorna ska hon hinna fylla 3(!!!) år och vi ska hinna med en roadtrip till Piteå för att gå på bröllop. Och för det mesta är hon ju faktiskt bara superrolig vår stora tjej. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.