Att vara rädd för vad andra ska tycka

Jag har alltid känt mig annorlunda. Förstått att det varit något med mig som inte varit som det är för alla andra. Det har lett till att jag har haft ett otroligt stort behov av att få känna mig bekräftad och omtyckt vilket har lett till att jag har försökt alldeles för mycket många gånger. 

Att vilja bli bekräftad och omtyckt är ju något som alla människor vill och alla kämpar med det i någon utsträckning, men för mig var det så tydligt att någonting inte stämde och jag försökte förgäves komma på vad det var för fel, varför jag så ofta inte fattade saker och varför jag inte kunde kontrollera mina impulser och känslor.

Som vuxen har jag märkt att mina kreativa sidor påverkats mycket mer av det här än jag har trott. Jag är en väldigt kreativ människa som älskar att få skapa med händerna och få inspireras av bilder och stilar. Men jag är så rädd för att andra inte ska tycka om något som jag tycker är fint så ibland vågar jag inte ens pinna vissa bilder på pinterest för tänk om någon skulle se att jag gillar den bilden, undra vad de skulle tänka om mig då?

Jag är så rädd för att någon ska tycka att jag är konstig så att om jag kör bil och det regnar ute måste jag se vilken hastighet det är på vindrutetorkarna på de bilar jag möter, för jag vågar inte ha en hastighet som är högre än deras. Chaufförerna kan ju tycka att jag är konstig som inte verkar se något genom rutan. 

Det är inte ett helt sunt känslotänk.

Men jag arbetar på det, och jag försöker hela tiden att utmana mig själv och våga göra saker som jag vill, utan att lägga massa värderingar i vad andra kanske tycker. 
Webbutiken är en sådan sak, där vågar jag göra något som jag tycker om och som jag brinner för. 

Sakta men säkert så känner jag att jag vågar ta för mig mer utav det som jag tycker är roligt. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Att leva i en ojämställd relation

goder morgon :)