Favoritsäsong

När jag var yngre så tyckte jag alltid att sommaren var den bästa säsongen. Men ju äldre jag blir, desto mer måste jag erkänna för mig själv att jag egentligen tycker att sommaren är lite jobbig. Speciellt sedan jag fick barn.

Varför?

Värmen. Alltså denna värme. För mig som vuxen är det ju fantastiskt, så länge man kan klä sig efter temperaturen. Men för barnen. Åh. Jag minns första sommaren med Elsa och hur hon skrek varje kväll för att hon var helt blöt i svett och inte kunde sova. Oavsett vad vi gjorde. Och att alltid minnas solskydd, att ha med massor med extra vatten, jag är ju katastrofalt dålig på att koma ihåg det där till mig själv och helt plötsligt ska jag lyckas med det till två till.

Vintrarna är i och för sig inte mycket bättre för då ska man ha med extra overaller, vantar, mössor (och av någon anledning kan jag för mitt liv inte hitta vart vi lagt alla mössor, vantar och tjocksockar. Nåja, bara att leta vidare) Men i övrigt så gillar jag nog hösten och vintern mer. Att få krypa ner i soffan med en varm tekopp och en bra bok, att mysa med varm choklad, bullar och levande ljus. Krypa ner i ett badkar med vatten som är så varmt att man nästan bränner sig. Det är mysigt och det är saker man av värmeskäl ofta inte är sådär jättesugen på att göra på sommaren.

Och sen har vi ju julen. Julen är en så fantastiskt mysig högtid och så fort vi går in i november kommer jag börja tjuvstarta julmusiken.

Jag längtar verkligen tills när barnen är lite äldre och man kan börja julpyssla tillsammans och när granen kommer vara full av alla de saker som de har gjort i förskolan och här hemma.

Och julklapparna. Jag har redan nu börjat planera inför julens klappar och det är så roligt. Just nu har jag en sport med mig själv att hitta julklappar som inte behöver kosta så mycket. Det är så lätt att låta viljan skena iväg också blir allt jättedyrt. Men vi har ju faktiskt inte så mycket pengar och det blir en utmaning att få till det bra för alla, men en väldigt rolig sådan.

Vilken är din favoritsäsong/högtid?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.