Midsommartårtan

Jag hade tänkt göra det enkelt för mig i fredags och baka en enkel tårta med mousse och jordgubbar. Men sen kom jag hem från jobbet och insåg att ugnen skulle vara upptagen i några timmar till pgr. av långkoket så jag bestämde mig för att göra marängtårta.

Sagt och gjort, jag beställde färdiga marängbottnar från Patrik när han ändå skulle handla och han kom hem med det här;

Ingen kritik mot honom, jag vet att marängbottnar är det jobbigaste som finns att köpa, och säger han att den var minst trasiga av alla så tror jag honom. MEN, det var ju lite svårt att göra tårta med den. Så då improviserade vi.

Krossad maräng, rabarber och jordgubbsmousse, hackad vit choklad och färska jordgubbar varvades i glasburkar och serverades sedan vid sidan av kaffe i finporslin. Supersött och supergott.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.