Victoryrolls - Steg för steg

Jag får ofta frågor om det är svårt att göra frisyrerna jag brukar ha. Faktum är att det är väldigt lätt, jag har lärt mig genom att kolla på Youtube-klipp och det finns jättemånga bra. Men jag tänkte att det kan vara kul att få visa er själv hur man gör. :)


Inser att det kanske är liite svårare med bara bilder då jag fått fota allt själv. Om ni skulle tycka att det var roligt med en film, så säg till ska jag försöka fixa det! :) 


Det här är de produkterna jag oftast använder.
- Hårborstar, en fönborste, en vanlig "pigg"borste (vet ej om den heter något speciellt) och en tuperingskam.
- Torrschampo. Använder oftast PROFFS- Brown hair men tycker egentligen att LCC:s torrschampo är det bästa. Dock lite dyrt för mig nu då det går åt några flaskor i månaden.
- Hårvax. Just nu har jag ett rätt "mjukt" som inte håller formen så mycket, utan det är mer för att hjälpa håret att hålla ihop och inte spreta så mycket.
- Hårspray. Ett bra som håller ordentligt. I dagsläget använder jag PROFFS Extra strong
- Hårnålar. Det absolut viktigaste. Utan dessa fungerar det inte. Inte för mig i alla fall ;) 
Det här var frisyren jag gjorde denna gången :)


Först delar jag upp håret. tar ut tydliga benor där året ska rullas, och det bakre håret sätter jag upp i en svans för att det inte ska vara i vägen.

OBS!! Här ska man egentligen också locka varje sektion innan man tuperar det. Mitt hår är dock näst intill omöjligt så jag har gett upp det. Det underlättar dock otroligt om man har lockat håret i den riktning som det ska rullas sen!

Börja med luggen, ta ut slingor som du sprayar med lite hårspray och tupera sedan varje slinga ordentligt. Det gör så att håret går att forma bättre samt att hårnålarna har något att fästa i.


Ta fönborsten eller tuperingskammen och släta ut ythåret. Var bara försiktig så att du inte kammar ut allt du tuperat. Det ska bara bli slätt på utsidan. Ta sedan lite hårvax och dra det längst slingan så att håret hålls ihop lite. Har du inte vax fungerar det att spraya försiktigt och dra med handen längst slingan.

Gör en loop längst ut på slingan och börja rulla åt det håll som du vill att det ska ligga.


Sätt rullen på plats och fäst med hårnålar.Försök att fästa dem så att de inte syns


Gör nu likadant på ena sidan. Ofta om man har luggen rullad åt ett visst håll så kan det vara bra att ta håret på den sidan luggen är rullad åt, om ni förstår, för då kan man lättare justera den främre om det behövs när den bakom är satt. Åter igen, sätt på plats, och fäst med hårnålar.Gör likadant på sista sidan, tupera, släta ut, hårvax, rulla, nåla.

Här är samma frisyr dagen efter! Ett tips är att göra dem kvällen innan, försiktigt knyta en scarf runt och sova i dem. De kommer platta till sig rätt mycket men det går betydligt fortare att fixa till det än att börja från grunden. :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.