En smart tjej!

Elsa är inne i en fas där det är otroligt roligt att få hjälpa till. Och jag blir alltid så förvånad över hur mycket hon faktiskt fattar. Jag menar, hon är inte ens två år, och även om hon förstår typ alla ord man säger såär det ju inte alltid hon förstår den faktiska meningen med dem. 

Igår skulle hon hjälpa mig att duka, vilket hon gör typ varje dag.Först går hon in med två gafflar och två knivar. sedan kommer hon och hämtar en sked och gaffel till henne och en sked till Alva. Halvvägs tillbaka till matrummet vänder hon sig mot mig, tar Alvas sked och säger; Ajja? 
Bara för att dubbelkolla med mig hur jag hade tänkt. 
Ja, svarar jag. Det är Alvas sked. 

Och när jag sedan kommer in i matrummet så har hon lagt en kniv och gaffel vid min stol, en kniv och gaffel vid Patriks stol, Alvas sked vid Alvas stol och sin egen sked och gaffel vid sin egna stol. 
I min tankevärld är det där otroligt avancerat. 
Att hon sedan själv var mindre intresserad av att äta och mer intresserad av att förstöra våra servetter, det är en annan sak :)


På bilden ser ni även mitt kommande återbruk för övrigt. Jag vet att det inte kom något förra veckan och inte har kommit något ännu denna veckan. Men det är bara för att det var mycket mer avancerat än jag tänkte att det skulle vara. So stay tuned!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.