Vardagslivet

Att sitta och äta frukost i lugn och ro är extremt ovanligt i det här hemmet. Som tur är så har jag en man som vet att jag verkligen uppskattar egentid så han tog en promenad med barnen för att jag
"- skulle få dricka mitt kaffe ifred". Är inte det kärlek säg?

Vi får många frågor om hur vi klarar av att vara hemma samtidigt. Föräldrapengen är ju inte direkt den bästa lönen med faktum är att om jag hade jobbat innan så att min föräldrapeng hade varit okej så hade det inte varit några problem alls (tänk nu på att vi inte har några bolån eller dylikt). Men vi får det att gå runt nu också även om det är väldigt precis. Svaret? Bostadsbidrag! Åh denna fantastiska gåva! Och väldigt snälla föräldrar som förstår att den här tiden betyder otroligt mycket för oss.

Att få vara hemma med Patrik och båda barnen är verkligen det bästa beslutet vi tagit. Att få umgås hela familjen hela dagarna är extremt skönt och jag är faktiskt förvånad över att inte fler gör så.
Underbara Clara skrev ett bra inlägg om det förra året. Att man kan köpa tid för pengar. Det är ju så sant. Vi prioriterar den här tiden tillsammans och lär oss vad som funkar ekonomiskt. Hur ska vi lägga upp matbudgeten, vad kan vi köpa mindre av? Vad måste prioriteras nu och vad kan vänta? Problemet är ju ofta att vi vill ha allting nu, helst igår. Men finns det inte pengar så får det vänta.

Jag drömmer om hus och trädgård. Men att få ha hus och trädgård innebär också att vi kommer måsta jobba mer och ha mindre tid tillsammans. Så det är värt att vänta.

Sedan är föräldrapengen verkligen inte en hög lön, vilket i och för sig är dumt för att vara hemma med barn är ju många gånger mycket mer jobb än att vara på.. ett jobb. Inte finns det tid att njuta av lunchen eller förmiddagskaffet, man får inte gå på toaletten ifred, det går inte att sitta vid datorn utan att små fingrar ska vara där och försöka trycka på så många tangenter de kan hinna med innan datoranvändaren blir arg.

Något som vi har valt att prioritera nu är en lekhörna. Sen har vi köpt det mesta på blocket, och på rea. Och för pengar som ändå är barnens. Investera direkt till dem så kan vi inte frestas att lägga de pengarna på annat.
Innan så har det inte funnits något bra ställe att leka på utan allt har legat på golvet precis där man skulle gå mellan middagsbordet och en bokhylla. Så vi flyttade på middagsbordet och fick plötsligt ett halt vardagsrum som lekhörna. Toppen!


Efter att den här bilden togs har det kommit till en kork för gosedjur och en leksaksspis. Jag ska fota bättre senare :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

DIY - Rosett i sockerpasta

Det där med tygblöjor