Olikheter

Jag tycker det är väldigt intressant hur olika två barn från samma föräldrar kan vara.
Vi märkte skillnad redan på BB mellan Elsa och Alva och sedan har det varit som en röd tråd här hemma. Det Elsa gillade som liten gillar oftast inte Alva, vad de däremot har gemensamt är att de är tokigt förtjusta i varandra och det är ju för väl!

Idag hade vi dock ett genombrott. Tidigare så har Alva skrikit som en stucken gris varje gång man satt henne i badkaret. Oavsett temperatur på vattnet, oavsett tid på dygnet, oavsett om jag suttit med i badkaret eller utanför, oavsett om Elsa varit med eller inte. Men idag, IDAG, så var det som att hon plötsligt förstod den där barnsliga förtjusningen det är att plaska vatten. Och som hon njöt, och som Elsa njöt. Äntligen kunde lillasyster vara med och plaska hon också!

Något som ännu inte fått sitt genombrott ännu är maten. Elsa var otroligt glad i mat och slutade att amma utan problem. Jag har försökt sluta amma Alva nu i 1,5 månad och innan gick det rätt bra. Men nu vägrar hon plötsligt både vällingen och gröten som hon tidigare varit så glad i. Varför vet jag inte men vi har tid på BVC imorgon så då får vi väl lite tips. Det ska även bli intressant att se vad den lilla guldklimpen väger. hon börjar vara lika jobbig att bära runt på som Elsa :)

 


De översta bilderna är Elsa och de nedersta är Alva. Samma ålder, samma pyjamas och så olika :) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.