Den bortblåsta kreativa energin

Helt ärligt. 
Alla dessa supermammor som bara veckor efter förlossningen redan är igång och gör det ena kreativa projektet efter det andra.

Jag förstår inte. Om jag lägger ner Elsa på dagen, så vet jag inte om hon kommer fortsätta sova i fem minuter eller i tre timmar. (Oftast blir det bara fem minuter, vagnen är ju inte ens i närheten lika skön som mammas knä.)

Jag vet inte om jag hinner ställa mig i duschen eller göra lunch, än mindre börja med något kreativt projekt innan den underbara ungen vaknar. 
Och är det något hon inte gillar, så är det att ligga vaken själv någonstans. Nej här ska det sittas i famnen, gärna ska man vandra omkring så att det händer något. Och bärjsalen, ja det fungerar ibland, men ofta så vill hon ju ha koll på läget och se vad som händer runtikring. 

Som nu, nu har hon sovit i snart två timmar. Visste jag det när jag lade ner henne?
Nej, så har jag gjort något jag verkligen skulle vilja? Nej.

Fast om jag ska vara sann mot mig själv så har jag nog inte ork att ställa mig och baka bröd, sy något roligt eller hitta på något annat kreativt. Än så länge är det för stora projekt.
Det kan iofs ha att göra med att vi inte är helt färdiguppackade från flytten ännu. Det står exempelvis en flyttkartong fylld upp över bredden med wellpapp och kartonger i hallen. 
Det står två vintrindörrar lutade mot en bokhylla i vardagsrummet, en oöppnad och en öppnad till hälften. 

I extrarummet är skrivbordet överbelamrat med saker, och på golvet står det kartonger, påsar och tavlor överallt. 

Och så får det vara. I några dagar till. 
eller någon vecka, eller två. 

Men jag önskar så, att den där kreativa energin ska börja komma tillbaka. jag har ju så många saker jag vill göra, men ingen energi eller inspiration att göra dem. Men den kommer.. den kommer.!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.