kladdiga muffins!

Tiden bara flyger förbi och jag känner att jag har lite svårt att hänga med.
Nu verkar det i alla fall som att praktikplats har löst sig för mig, vilket är skönt då det blir en sak mindre att vara stressad över :)

Jag hade ju sagt att jag skulle visa er vad jag bakade till Mary Kay kvällen som jag hade igår,
det hann jag dock såklart inte fota, för innan jag tänkte så långt var fikat slut. Så jag gör helt enkelt så att jag lånar bilden från källan. Underbara Clara.

Dessa kladdkakemuffinsarna blev så otroligt goda även om jag hade i alldeles för lite bakpulver så att de inte jäste nog mycket.
125 g smör
2 ägg
3 dl ljust muscavadosocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao

1 msk vaniljsocker
1krm bakpulver
1 nypa flingsalt
100 gram mörk choklad med nötter ( det hade dock inte jag, bara vanlig mörk finare blockchoklad, funkade jättebra!)
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret flufffigt. Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott. Tillsätt slutligen smöret. Fyll muffinsformarna till 80 procent så att de jäser upp och blir riktigt höga(glöm alltså inte bort bakpulvret :P ). Tryck ner några bitar mörk choklad i varje form. Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter. De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten, och när de svalnat är det där du lägger grädden.

Clara hade dekorerat sina med kiwi och vindruvor, på mina blev det dock bara kiwi och det gick minsann toppen det med :) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Mnyt nr 3: Du kan ju inte ha ADHD, du är ju som alla andra.