"Du vet hon där? Hon.."

Förlåt för att jag är så dålig på att uppdatera här, jag ska verkligen försöka bli bättre,

iaf, idag blev det viktiga i mitt blogginlägg citerat från en av mina bästa vänners, Oskar, blogg, för jag tyckte att det han skrev var så otroligt smart sagt.

"En grej jag kan störa mig lite på är när folk säger "Hon ser inte så kristen ut" eller "Han beter sig inte så kristet". Enligt mina tankar och värderingar så kan man inte(!) se kristen ut, Det finns ingen mall som man ska jämföra sig med för hur man blir en bra kristen.

Folk idag har ofta en förvrängd bild av hur en kristen ska se ut och bete sig, vilket också mynnat ut en del till hur man ska se på kristna ute i kyrkorna och samfunden. Som kristen så ska man gärna vara töntigast i klassen, ha glasögon, vara väldigt blyg eller vara 60+ tant. Man ska aldrig ha druckit alkohol(mer än nattvardsvin), aldrig rökt, aldrig haft sex mer än inom äktenskapet osv. Man ska vara mot abort och mot homosexuella, och förklara för alla andra hur mycket dom syndar och framhäva sig själv som "syndfri".

Nu så vill jag bara framhäva att detta är fel FEL FEL! Att vara kristen ligger inte i hur man ser ut eller hur man beter sig, kristendomen är inte en stege med mål och förbud som man ska klättra upp för.


"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud väckt upp honom från det döda, skall du bli frälst" - Rom 10:9Ja, som Romarbrevet säger så beror inte vår kristendom på gärningar utan på tro. "kriterierna" för att vara kristen är att tro på att Jesus har dött för allas synder på korset så att vi kan komma till himlen en dag. Alla kan vara kristna, precis alla."

http://adiction.blogg.se - hans blogg


Jag tror det är precis så som Oskar säger,
Alla är välkomna, precis alla.

Fundera och återkom

God Bless

Ewa

Kommentarer

  1. Det finns inga kriterier för att BLI kristen utom att tro och bekänna. Om du är kristen, anser jag att du måste erkänna HELA Bibeln, livet slutar inte då du är frälst, då börjar du ett nytt liv, ett bättre tillsammans med Gud. Det nya livet är en väg, som man går tillsammans med Jesus och kommer att göra en skillnad. Kristna ska sträva efter att bli som Jesus, fullkomliga, vilket vi formas till av den Helige Ande. Varför handlar så stora delar av Bibeln(både GT och NT) om hur vi ska leva om det inte finns ett kristet sätt bete sig? "Gud älskar dig som du är, men han älskar dig för mycket för att låta dig förbli som du är" Amen?
    Jag är inte perfekt, men jag är i en process och blir det mer och mer, inte pga mina gärningar utan pga Guds underbara nåd i Jesus Kristus vår Herre. Paulus, som du citerar från Romarbrevet, om man läser lite mer än denna versen, menade Paulus att det inte krävs något av en för att bli rättfärdiggjord (som din poäng var) men han såg det som en självklarhet att den frälsande tron är verksam i ditt liv och får dig att handla och tänka på ett nytt sätt.

    Alla kan bli kristna. Du har rätt då du säger att tron är kriteriet då gärningarna inte har med frälsningen att göra. Men tron gör att vi inte bara blir Ordets hörare utan också dess görare, mer och mer framtills dess Jesus kommer tillbaka och vi blir helt fullkomliga. I sammanhanget runt Jak. 2:20 står det att tror man så handlar man, vad är det annars för tro man har?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Skriv gärna här!

Populära inlägg i den här bloggen

En känslig fråga

Enhörnings och sjöjungfrutårtan

Kontraster